Xcellent ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Mindlift: Mentale fitness voor het brein

09-01-2019
09 januari

We starten deze dag met het algemene idee achter biohacking: je bent als mens een collectie samenwerkende biologische systemen. Door een systemische aanpak te gebruiken kun je alle aspecten van dat systeem (mentaal, fysiek, emotioneel, slaap, focus etc) gaan optimaliseren.
Vervolgens gaan we die biologie eens induiken, startend met het brein en het zenuwstelsel. Kasper van der Meulen geeft een lezing die veel verklaart over hoe onze focus en energie niveau worden uitgedaagd in de moderne wereld. Ook gaat hij in op wat stress eigenlijk is en hoe we dit met meer eenvoud kunnen benaderen. De lezing wordt elke 20 minuten opgebroken door een interactieve, fysieke of schrijf oefening die het theorie gedeelte integreert. Na ongeveer 1,5 uur gaan we een interactieve workout doen van 30-45 minuten waarbij we fysiek worden uitgedaagd maar waar vooral de theorie onderdelen over mentale training en focus praktisch ondervonden kunnen worden. Hierbij horen ook suggesties om deze elementen te integreren in het dagelijks leven als professional.
Na de lunch focussen we op het ondersteunen van het verteringsstelsel om meer energie uit de lunch te halen met behulp van een eenvoudige ontspanning oefening waarbij adem en meditatie een rol spelen. Dit tweede deel van de dag richt zich op vooruit kijken: hoe kan ik deze principes toepassen en resultaat zien zonder grote investeringen qua tijd en energie?
Tot slot is er aandacht voor het 30 dagen experiment en iedereen kiest uit een set voorbeelden een kleine aanpassing om 30 dagen mee aan de slag te gaan. Eventueel kan het zo opgezet worden dat ze gedurende de 30 dagen elkaar ondersteunen en uitwisselen.

 

​​​​​​​